Τι εννοούμε όταν λέμε οργάνωση γάμου?


 Φίλη μου εδώ σου έχω όσα πρέπει να ξέρεις για τον γάμο σου! Με τον όρο οργάνωση, εννοούμε όλα εκείνα τα στάδια που πρέπει  να βάλεις σε μια σειρά για εκείνη την ημέρα!

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει κλείσεις είναι η Η Μ Ε Ρ Ο Μ Η Ν Ι Α !!! Σημειώστε με τον αγαπημένο σου 2 -3 ημερομηνίες που σας βολεύουν περισσότερο. Αν έχετε επιλέξει ως μέρα για τον γάμο σας την Παρασκευή σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και καλύτερη τιμή. Αν πάλι επιλέξατε την Κυριακή να ξέρετε πως είναι ευκολότερο να βρείτε διαθέσιμη ημερομηνία για τον χώρο δεξίωσης ή το catering, αλλά η τιμή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Αν τέλος έχετε επιλέξει το Σάββατο ως ημέρα για τον γάμο σας, παράλληλα θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον χώρο δεξίωσης για να μάθετε τη διαθεσιμότητα και την Εκκλησία ή το Παρεκκλήσι ή το Ξωκλήσι της επιλογής σας! Λόγω covid-19 οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι δυσεύρετες και θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου πως θα πρέπει να κλείσεις από πολύ νωρίς. 
  • Να επιλέξετε του Κουμπάρους σας ! Προτιμήστε ανθρώπου που ξέρετε πως σας αγαπούν, που είστε πολύ κοντά, που σας εκτιμούν και θέλουν να είναι δίπλα σας. 
  • Συζητείστε τι τύπου γάμο θέλετε να κάνετε? Ανοιχτό? Κλειστό? και Δημιουργείστε λίστα με τους καλεσμένους σας. Ο καθένας τη δική του και έπειτα τσεκάρετε τους κοινούς σας. Να ξέρετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε όσους σας κάλεσαν, είστε υποχρεωμένοι όμως να καλέσετε ανθρώπους που είστε κοντά και θα χαρούν το ίδιο με εσάς για τον γάμο σας.
  • Ορίστε το οικονομικό σας πλάνο! Μιλήστε με τις οικογένειές σας, πόσα χρήματα ενδέχετε να δαπανήσετε, χωρίς να μπείτε σε λεπτομέρειες, ωστόσο είναι χρήσιμο να βάλετε όρια προϋπολογισμού. Εδώ θα σας βοηθήσει να έχετε έτοιμη την Λίστα Καλεσμένων για να γνωρίζετε καλύτερα τον αριθμό και να μιλάτε με πραγματικούς αριθμούς
  • Ελάτε σε επικοινωνία με επαγγελματίες Wedding planners για την οργάνωση του γάμου σας, για να σας βοηθήσουν με την διακόσμηση σύμφωνα με αυτό που ταιριάζει σε εσάς, να σας δώσουν ιδέες και να σας ενημερώσουν για τις νέες τάσεις, να αναδείξουν την στιγμή σας και να ολοκληρώσουν το ονειρεμένο αποτέλεσμα του γάμου σας.
  Αν έχετε τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας το Pinterest και το διαδίκτυο είναι ο καλύτερός σας φίλος και θα πάρετε ιδέες για το στυλ και τον τρόπο διακόσμησης που θέλετε.
  • Βρείτε Φωτογράφο και Βιντεολήπτη. Από τις σημαντικότερες επενδύσεις όσον αφορά τον γάμο σας είναι η  επένδυση στις στιγμές. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα που το ζευγάρι δεν προλαβαίνει τις περισσότερες φορές να δει τα περισσότερα πράγματα. Κάντε την έρευνα αγοράς σας, δείτε ολοκληρωμένες δουλειές και μιλήστε με τους επαγγελματίες. Επιλέξτε αυτόν που θα σας κερδίσει με τον χαρακτήρα του και την ποιότητα των φωτογραφιών του. Μην ξεχνάτε ότι ο φωτογράφος είναι ο άνθρωπος που θα βλέπετε περισσότερο την ημέρα του γάμου σας μιας και είναι ο μόνος επαγγελματίας που θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρα σας δίπλα σας.
  • Dj ή Live Μουσική  : Δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς η μουσική καθορίζει το πόσο επιτυχημένο είναι το γαμήλιο party σας. Βρείτε επαγγελματίες με εμπειρία σε γάμους και όχι σε μαγαζιά, επίσης ρωτήστε αν έχουν ξαναπαίξει στον χώρο ή στο κτήμα που θα κάνετε τη δεξίωση σας. Τέλος, αρκετά κτήματα γάμου παρέχουν τον δικό τους DJ, καλό θα ήταν να κάνετε ραντεβού μαζί του και να συζητήσετε τις ανάγκες σας.
  • Νυφικό και Γαμπριάτικο Κοστούμι. Ήρθε η ώρα που περιμένατε! Ξεφυλλίστε περιοδικά γάμου και ξεκινήστε τις αναζητήσεις σας στο internet (ξέρουμε το έχετε κάνει ήδη) για το νυφικό που ονειρεύεστε. Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το νυφικό σας, το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Αφού κάνετε την ερευνά σας επιλέξτε μερικούς οίκους νυφικών ή ατελιέ για να κάνετε τις πρόβες νυφικού σας. Να θυμάστε, το νυφικό θα το φοράτε από νωρίς μέχρι και την ώρα που θα τελειώσει το πάρτι σας οπότε μια από τις πρώτες προτεραιότητες σας είναι και το να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό.
  • Hair and Make up. Κάντε την έρευνα σας για να βρείτε τον καταλληλότερο make up artist, χρειάζεστε κάποιον που να έχει εμπειρία στο νυφικό μακιγιάζ. Ζητήστε να δείτε δείγματα της δουλείας του, αφού καταλήξετε σε κάποιον επαγγελματία κάντε ένα δοκιμαστικό. Επιλέξτε κάποιον που θα σας προτείνει λύσεις για εσάς, αποφύγετε τις υπερβολές και αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία.
  • Προσκλητήρια και μπομπονιέρες. Σχεδιάστε το προσκλητήριο σας με βάση το θέμα του γάμου σας και συμπεριλάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες στους καλεσμένους σας. Εάν δεν έχετε προσκαλέσει όλους τους καλεσμένους σας στη δεξίωση μπορείτε να έχετε ξεχωριστές πληροφορίες για τον χώρο της δεξίωσης. Εναλλακτικά εάν σας αρέσει σαν ιδέα μπορείτε να πρωτοτυπήσετε κάνοντας ένα προσκλητήριο με τις φωτογραφίες σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσετε μία φωτογράφιση pre wedding. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φωτογραφίες για προσκλητήριο, για βιβλίο ευχών και για save the date στα social media.
  • Στολισμός Εκκλησίας. Ήρθε η ώρα να κάνετε όλες τις όμορφες ιδέες σας πράξη, συνεχίστε την οργάνωση του γάμου σας με τον στολισμό. Επιλέξτε στολισμό που να ταιριάζει στους στον χώρο του μυστηρίου και τον χώρο της δεξίωσης, επιλέξτε κάτι το διαχρονικό και κάτι που να ταιριάζει στον χαρακτήρα σας. Μιλήστε με τους υπεύθυνους στολισμού όπως και με τον ανθοπώλη σας και ρωτήστε τι γίνεται σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι όπως τον θέλετε (πχ αέρας, βροχή)
Η ώρα η καλή!

Λ. Παπανικολάου 146, Πεύκα, θεσσαλονίκη

Ματόχαντρο

2310676807

matoxantro_byvoula


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις